Disney-film Finding Dory breekt eerste records

Finding Dory, het langverwachte vervolg op animatiehit Finding Nemo, heeft donderdag al records gebroken. In de VS bracht de film de eerste avond meer op dan welke andere animatiefilm ooit.

Met een opbrengst van ruim 9 miljoen dollar versloeg Dory recordhouders Minions en Despicable Me, die bij de 6 en 4 miljoen dollar bleven steken. Als de film deze trend doorzet, verbreekt Dory dit weekend nog meer filmrecords, meldt Entertainment Weekly.

Finding Nemo uit 2003 geldt als een van de populairste films van animatieproducent Pixar.

De film, die wereldwijd een miljard dollar opbracht, gaat over een clownvisje dat in zee verdwaalt en met de vergeetachtige blauwvis Dory probeert zijn vader terug te vinden.

Bekijk de trailer van Finding Dory:

Ellen DeGeneres

In het vervolg gaat Dory op zoek naar haar familie, maar dit blijkt gemakkelijker gezegd dan gedaan. De belangrijkste stemmen worden ingesproken door Ellen DeGeneres, Albert Brooks, Ed O’Neill en Idris Elba. In de Nederlandse versie zijn Annick Boer, Bartho Braat, Richard Groenendijk en Loek Peters te horen.

Dory is een volgende hit voor studio Disney, die met films als Captain America: Civil War, Zootroplis en Jungle Book toch al een sterk jaar heeft. Finding Dory is vanaf woensdag ook in de Nederlandse bioscopen te zien.

Lees meer over:
Tip de redactie