Doe Maar laat oude tijden herleven op Pinkpop

In 1982 openden ze het festival, een jaar later sloten ze af en zaterdag was Doe Maar terug op Pinkpop. Volgens zanger Henny Vrienten voelde het meteen weer vertrouwd op het enorme festivalpodium.

"Daar zijn we weer. Voor de derde keer. En er is niets veranderd", stelde hij. Behalve dan misschien dat er - anders dan 33 jaar geleden - dit keer geen tomaten richting de bandleden werden gegooid.

Aangevuld met een strak in spierwit gestoken blazers- en percussiesectie gaven de mannen van Doe Maar het volgestroomde veld voor het hoofdpodium precies waarvoor het was gekomen.

Alle grote hits, in een wat volwassenere versie dan de vorige keren. Zelfs Joost Belinfante schoof weer aan voor de vertolking van de kraker Nederwiet.

Energiek concert

Het AD zag "een solide en energiek concert. Pinkpop kreeg met Doe Maar een nostalgietrip van het hoogste niveau. Toch lijkt het er op dat de groep geen reden meer heeft voor een verder vervolg. Daarvoor is echt een injectie van nieuw materiaal aan het oude repertoire nodig."

Er is geen Pinkpop Classics meer nodig als oude bands als Doe Maar op het festival spelen, constateert 3 voor 12"Maar dit is wel de plek waar je zo’n band wilt zien. Geen favoriet van slechts de oude garde, maar een oeuvre dat overgedragen is naar de volgende generatie en nog altijd fris klinkt."

Afgesloten boek

Natuurlijk is Doe Maar een al lang afgesloten boek, stelt de recensent. "Maar er is wel die set songs uit die paar jaar begin jaren tachtig, die maar niet grijs lijken te worden."

L1Limburg vindt dat Doe Maar gewoon moet doorgaan. "Tijdens het uur durende optreden omarmt het publiek een van de succesvolste Nederlandse acts ooit", aldus de recensent. "Doe Maar weet dan ook heel goed wat het doet, door alle bekende liedjes te spelen en dan ook nog eens heel mooi opgepoetste versies mede dankzij de bewonderenswaardige blazerssectie."

Lees alles over Pinkpop in het dossier

Lees meer over:
Tip de redactie