John Williams componeert de muziek voor het vijfde deel van Indiana Jones. Dat bevestigt regisseur Steven Spielberg tegen Access Hollywood.

Spielberg maakte het nieuws bekend tijdens een avond waar Williams werd geëerd met een AFI-prijs.

Williams verzorgde ook de muziek voor de eerste vier delen waarin archeoloog Henry Walton 'Indiana' Jones (gespeeld door Harrison Ford) centraal staat. Ford vertelde eerder nog dat de muziek van Williams hem "overal achtervolgd".

"Het wordt iedere keer afgespeeld als ik een podium op kom lopen en nog eens als ik het podium verlaat. Het werd zelfs afgespeeld in de operatiekamer toen ik werd onderzocht aan mijn darmen", grapt Ford.

De componist maakte ook de filmmuziek voor klassiekers als Superman, Jaws, Jurassic Park, E.T. en Schindler's List. Ook heeft Williams gewerkt aan Star Wars, iets wat hij graag wil blijven doen.

Williams zelf liet later weten ook graag te werken aan de muziek voor Star Wars: Episode VIII. "Als ik het mag doen, dan doe ik het", aldus de componist. Als reden noemt Williams actrice Daisy Ridley. "Ik wil niet dat iemand anders muziek voor haar schrijft." De nieuwe Star Wars draait rond de kerst van 2017 in de bioscoop.