Johan Nijenhuis vestigt record Platina Films

Regisseur Johan Nijenhuis heeft woensdagmiddag een Platina Film ontvangen voor zijn komedie Rokjesdag. Hij is daarmee de eerste Nederlandse regisseur die vijf Platina Films heeft ontvangen. 

De film, die vertelt over een groep vrijgezellen die op rokjesdag op zoek is naar liefde, heeft in de bioscopen meer dan 400.000 bezoekers getrokken, meldt het Nederlands Film Festival.

Eerder behaalden ook zijn komedies Costa! (2001), Volle Maan (2003), Verliefd op Ibiza (2013) en Toscaanse Bruiloft (2014) deze mijlpaal. Op de tweede plaats staat regisseur Ben Sombogaart (De Tweeling, De Storm) die er vier in zijn bezit heeft.

Nijenhuis is overigens ook recordhouder als het om Gouden Films gaat, de onderscheiding die wordt uitgereikt als een Nederlandse film meer dan 100.000 bezoekers trekt. Hiervan heeft de regisseur er inmiddels elf in zijn kast staan.

Tweede

De hoofdrollen in Rokjesdag worden gespeeld door Lieke van Lexmond, Birgit Schuurman, Loek Peters, Carly Wijs, Anne-Marie Jung, Jim Bakkum, Barbara Sloesen en Martijn Fischer. Het is dit jaar de tweede titel die met een Platina Film wordt bekroond; de eerste was Bon Bini Holland. Zes Nederlandse producties kregen tot nu toe dit jaar een Gouden Film.

Nijenhuis werkt momenteel aan zijn nieuwe komedie Onze jongens, over twee bouwvakkers die gaan strippen. De hoofdrollen worden gespeeld door Bakkum en Fischer.

Lees meer over:
Tip de redactie