Malou Gorter en Sanne den Hartogh genomineerd voor toneelprijs

Acteurs Sanne den Hartogh en Malou Gorter zijn de laatste twee genomineerden voor de Louis d'Or en de Theo d'Or, de belangrijkste toneelprijzen van Nederland. 

Den Hartogh maakt kans op de Louis d'Or, de prijs voor de beste toneelacteur van het jaar, voor zijn rol in De Wereldverbeteraar van Toneelschuur Producties.

Gorter is genomineerd voor haar rol van politicus Birgitte Nyborg in de tien uur durende toneelmarathon Borgen, gebaseerd op de Deense televisiehit.

Den Hartogh moet het opnemen tegen Gijs Scholten van Aschat, Hans Kesting en Joris Smit. Scholten van Aschat en Kesting wonnen het beeldje al eens, voor hun rollen in Decadence (1993) en Angels in America (2008).

Theatergala

Gorter strijdt tegen actrices Maria Kraakman, Tjitske Reidinga, Chris Nietveld en Wine Dierickx. Kraakman en Nietveld wonnen eerder ook al een Theo d'Or, voor hun rollen in Orlando (2010) en Romeinse tragedies (2008).

De Louis d'Or en de Theo d'Or zijn de belangrijkste toneelprijzen van Nederland. De winnaars worden op 11 september bekendgemaakt tijdens het Gala van het Nederlands Theater in Amsterdam.

Tip de redactie