Op de nieuwe ep van B-Brave Los zingen Kaj van der Voort, Samuel Leijten, Cassius Verbond, Dioni Jurado-Gomez en Jai Wowor over feesten, liefde en seks. De bandleden willen met het nieuwe album een volwassener imago creëren.

"Je bent jong en het hoort erbij", aldus de 19-jarige Van der Voort. "Ook de jongsten van ons zijn vorig jaar echt volwassen geworden en dat wilden we laten horen. De onderwerpen die we aansnijden maken we ook gewoon echt mee."

Los is geen volwaardig album, maar een zogeheten ep met zeven nummers. 

Volgens de zanger zijn de teksten op Los niet grof, maar wel volwassen. "De ep gaat over de liefde en hoe een achttienjarige die beleeft en het gaat over feesten. We willen vooral laten zien dat we geen zestien meer zijn."

De fans moesten even wennen aan de eerste single van Los, One Night Stand. "Ik denk dat ze schrokken, dit is wel iets heel anders dan ze van ons gewend zijn. Mensen die ons waarschijnlijk niet zo goed kennen, komen met reacties als: waarom zingen die jongens van vijftien, zestien jaar hierover?"

Justin Bieber

Los verschijnt vrijdag en bevat naast de nieuwe single nummers als Tot in de nacht, Klaar voor je body en On Fire. "We zagen al een tijdje aankomen dat we over dit soort onderwerpen zouden gaan zingen. We waren al langere tijd bezig met deze stap."

De jongens lieten zich inspireren door artiesten als Justin Bieber, Chris Brown, Justin Timberlake en Bruno Mars. "Het is iets meer hiphop en r&b. Zo een samenwerking met rapper Sevn Alias was voor ons ook gedurfd, maar we vonden het wel tof."

Toekomstplannen

B-Brave heeft grootse toekomstplannen. Alle vijf hebben ze inmiddels minstens een middelbareschooldiploma op zak. "Vorig jaar zijn de laatsten van ons geslaagd en hebben we besloten honderd procent voor B-Brave te gaan. De band combineren met school was heel vermoeiend, nu kunnen we ons helemaal op één ding richten."

De jongens dromen van internationaal succes. In augustus gaat het vijftal met een volledig Engelstalige single naar Indonesië. Van een Engelstalig album is nog geen sprake, maar als het aan Van der Voort en de anderen ligt, komt dat er wel. "Wij hebben de ambitie om internationaal te gaan."