Het kinderprogramma Beestieboys heeft in München de kinderjuryprijs gewonnen op het prestigieuze Prix Jeunesse Festival International. 

Het VPRO-programma won in de categorie non-fictie 7 tot 10 jaar.

In Beestieboys zoeken de dierenvrienden Nicolaas Veul en Tim den Besten de bijzondere band tussen mens en dier.

Het programma bevat de rubriek 'Extreme Animal Hobbies' en 'Beest te koop', waarin Tim en Nicolaas op zoek gaan naar de dierenverhalen achter dierenadvertenties.

Dolblij

De makers van het kindertelevisieprogramma zijn dolblij met de prijs. In een reactie noemen ze het de gaafste prijs die een kinderprogramma kan winnen, omdat het programma ook voor kinderen is gemaakt.

De jeugddocumentaire Hoe Ky Niels werd beloond met twee prijzen: De Prix Jeunesse in de categorie non-fictie voor kinderen van 11 tot 15 jaar en de Gender Equity Prize.

De film maakt deel uit van de IKON-serie Mensjesrechten en gaat over het leven van Niels die is geboren als meisje maar verder wil gaan als jongen.

Zoektocht

''Het verhaal van Niels verdient het om gezien te worden door nog veel meer kinderen. De film gaat namelijk over de zoektocht en het recht om jezelf te mogen zijn'', zegt Saskia Wielinga, eindredacteur bij de Evangelische Omroep waar de serie Mensjesrechten na het verdwijnen van de IKON is voortgezet.