Het is niet bekend wanneer Mattie Valk terugkeert op Qmusic. Volgens zijn collega Wietze de Jager is het aan Valk zelf om aan te geven wanneer hij weer aan het werk kan. 

"We hebben nog geen datum waarop hij weer terug is", zei De Jager vrijdag in RTL Late Night.

Valk maakte maandag bekend dat hij niet de biologische vader is van de veel te vroeg geboren tweeling die zijn vriendin Kirsten eind maart op de wereld zette.

Die boodschap kwam ook bij De Jager hard aan. "Het is vreselijk. Ik heb er ook geen woorden voor." De Jager was waarschijnlijk eerder al op de hoogte, maar wilde niet laten weten wanneer hij het nieuws hoorde.

De Jager vond Valks brief, die hij maandag op Qmusic voorlas, 'ijzersterk'. "Ik vond het ook wel slim. Gewoon de angel eruit trekken, dit is het verhaal. Ik heb hem aan de telefoon gehad en hij zei: ik wil het zo doen."

Respect

Het enige wat De Jager voor zijn maatje kan doen, is hun programma Mattie & Wietze blijven maken. "Ik kan hem hierin ook niet helpen, zo veel contact heb ik nou ook weer niet met hem. Hij heeft zijn familie en andere goede mensen om hem heen. Het beste dat ik kan doen is het programma blijven maken, zo goed en leuk mogelijk."

Een item over 'koekoekskinderen' zit er volgens De Jager niet in. "Zijn verhaal doet mij natuurlijk ook veel, maar het voelt niet goed om er veel over te gaan praten. Het komt te dicht bij het verhaal van Mattie, uit respect wil ik het daar niet over hebben. Ik geef hem de ruimte."