Betaalzender Netflix gaat een serie maken van de satirische film Dear White People. Het eerste seizoen gaat tien afleveringen beslaan.

Volgens The Hollywood Reporter gaat regisseur Justin Simien, die de film ook maakte, de reeks schrijven en deels regisseren.

De komedie vertelt over een radiostation op een universiteit dat alledaags racisme tegen het licht houdt en rellen die uitbreken als een blanke studentenvereniging een 'zwart feest' organiseert. De film deed vooral in de Verenigde Staten flink wat stof opwaaien.

De regisseur Justin Simien kon de film, met in de hoofdrollen 24-ster Dennis Haysbert en CSI: New York-acteur Kyle Gallner, maken met behulp van crowdfunding. Dankzij aandacht op Twitter en Facebook en de steun van de festivals Tribeca en Sundance bracht hij de pakweg 100.000 dollar bij elkaar die hij nodig had om de film te maken.

Keiharde vragen

Met zijn komedie wilde regisseur Simien tonen hoe het voor donkere mensen is om te leven in een samenleving met een blanke meerderheid. Dear White People trok een overwegend donker publiek naar de bioscopen en kreeg lovende recensies.

Vakblad Variety constateerde tevreden dat deze film  "een aantal keiharde vragen over dit lastige onderwerp weet te stellen, zonder dat de makers pretenderen de antwoorden te weten". New York Times stelde dat "iedereen die deze film heeft gezien er naderhand over wil praten, zelfs al kan dat gesprek wat ongemakkelijk voelen".

Stereotyperingen

De commentaren op de gezaghebbende filmsite IMDB geven echter aan dat niet iedereen gelukkig is met Dear White People. Veel blanke mensen vinden dat de komedie met zijn grappen over stereotyperingen 'racistisch tegenover blanken' is.

Het is onduidelijk of de acteurs  uit de film terugkeren in de serie. Dear White People moet in 2017 op Netflix te zien zijn.