Er komt een nieuw seizoen van Idols dat wederom door Ruben Nicolai gepresenteerd zal worden, maakt de presentator donderdag bekend in de ochtendshow van Lex Gaarthuis op 100% NL.

"Het is zo'n succes dat het in het voorjaar wel terug zal komen. En ik schrijf me graag bij deze in om dat weer te presenteren." 

Volgens de komiek en presentator zit dat ook in de planning. "We hebben de liveshows nog niet eens gehad en tot nu toe was het al zo’n feestje om dit te mogen presenteren. In het voorjaar komen we zeker wel terug!"

Of het nieuwe seizoen van de serie al officieel bevestigd is, is niet duidelijk. RTL is donderdag niet bereikbaar voor commentaar.

Grillmasters

Nicolai, die nu nog druk is met het huidige seizoen van Idols, neemt in de zomer het presentatiestokje van Martijn Krabbé over voor Grillmasters met Herman den Blijker.

"Martijn maakt het programma ook al met zijn productiehuis en vond het een beetje gek om in Herman en Martijn op de proef gesteld als buddies met Herman op stap te gaan en dan nu opeens in Grillmasters weer presentator en jurylid te zijn. Dus heeft hij mij bij RTL voorgesteld, en die vonden dat een heel goed idee."

Team

Of Idols-winnaar Jamai Loman, zangeres Eva Simons, oud-presentator van het programma Martijn Krabbé en dj Ronald Molendijk weer in de jury van het talentprogramma zitten van het programma, is nog onbekend. Ook is het onduidelijk of Lieke van Lexmond als presentatrice terug zal keren.

Van Lexmond is net als Nicolai presentator van het huidige seizoen van het programma, dat na acht jaar afwezigheid weer op televisie komt. De audities zijn inmiddels begonnen.

Idols was van 2002 tot 2008 te zien op de Nederlandse televisie. In andere landen loopt de talentenjacht nog steeds. Henkjan Smits, Eric van Tijn, Jerney Kaagman en Edwin Jansen zaten in de jury van de eerste seizoenen.