Prince overleed een dag voordat hij een afspraak had bij een arts in de verslavingszorg.

Het zou gaan om een "levensreddende missie", zei de advocaat van de dokter woensdag op een persconferentie.

Mensen die vlakbij Prince stonden, zochten op 20 april voor het eerst contact met arts Howard Kornfeld. Volgens de advocaat had Kornfeld het gevoel dat het om een levensbedreigende situatie ging.

Kornfeld, die een kliniek heeft in de Californië, was van plan om 22 april af te reizen naar het huis van Prince in Minnesota. Zijn zoon en werknemer van de kliniek, Andrew Kornfeld, ging 21 april naar de woning van de zanger voor een intakegesprek.

Toen hij aankwam bij Paisley Park kreeg hij volgens de advocaat te horen dat Prince niet beschikbaar was. Een staflid vond de artiest even later buitenbewustzijn in een lift. Kornfeld zou vervolgens het alarmnummer 911 hebben gebeld.

Medicatie

Op het lichaam van de wereldster zouden pijnstillers gevonden zijn die opiaten bevatten. De advocaat laat weten dat Kornfeld dergelijke medicatie bij zich had die dag, maar deze niet aan Prince heeft toegediend.

Het onderzoek naar de dood van Prince loopt nog altijd. Het is niet bekend waaraan hij is overleden. Zelfmoord en een misdrijf worden door de politie in ieder geval uitgesloten.