De overstap van Lucille Werner van AVROTROS naar SBS6 was niet van de een op de andere dag rond. De presentatrice moest lang nadenken over de transfer.

"We zijn ruim een half jaar bezig geweest met de gesprekken, het was echt niet zomaar beklonken hoor", aldus Werner in de ochtendshow van Lex Gaarthuis op 100%NL. "Niet dat ik twijfelde, maar we waren er toch wel enige tijd mee bezig."

Werner keek ook naar de mogelijkheden bij AVROTROS. "AVROTROS was een fantastische werkgever."

Toch wist Werner na het verdwijnen van haar programma's Lingo en Pointless dat het tijd was voor een nieuwe stap. "Het was lang wikken en wegen maar op een gegeven moment weet je het zeker."

Video: Lucille Werner maakt de overstap

Nieuwe kant

Werner gaat bij SBS6 meerdere programma's presenteren waaronder het tweede seizoen van Mijn laatste keer, dat gaat over mensen die ernstig ziek zijn. Volgens de presentatrice kan ze zich daar van een nieuwe kant laten zien. Het is nog niet bekend of ook Lingo terugkeert, dat Werner presenteerde van 2005 tot en met de laatste aflevering in 2014. 

Werner maakte haar debuut als presentatrice bij RTL Actueel Shownieuws. Na het verdwijnen van het spelprogramma Lingo presenteerde ze Pointless met Owen Schumacher.