Jeroen van Inkel verhuist zijn ochtendshow volgende week naar Mali in West-Afrika. Het programma wordt donderdag 5 mei omgedoopt in Jeroen van Inkels Tour of Duty.

Minister Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie nodigde Jeroen van Inkel donderdag uit voor de missie in Kamp Castor in Mali. Jeroen van Inkel, die al een militaire training heeft afgerond, noemt het een superuitdaging.

"We gaan op bezoek bij de landmacht in Mali en mogen daar ook radio maken van minister Hennis-Plasschaert. We zijn daar absoluut de best beveiligde radioshow ter wereld."

Van Inkel en zijn sidekick Martijn Zuurveen ervaren hoe het eraan toe gaat bij de Nederlandse militairen die in Mali gelegerd zijn en gaan ze een hart onder de riem steken. Volgens Radio Veronica wordt het een kijkje achter de schermen met veel muziek en interviews.

Jeroen van Inkels Tour of Duty is vanaf 5 mei tot en met woensdag 11 mei live te horen vanaf de legerbasis in Mali van 7.00 uur tot 10.00 uur op werkdagen. In het weekend van 7 en 8 mei zijn er extra uitzendingen van 12.00 uur tot 16.00 uur.