Het zit Douwe Bob nog steeds een beetje dwars dat Trijntje Oosterhuis vorig jaar massaal is afgekraakt toen het haar niet lukte om de finale van het songfestival te halen. De zanger noemt de kritiek "niet netjes".

"Wat, denk jij dat iemand met de grond gelijk maken het hele idee van het songfestival is? Want dat is er gebeurd. Ik vind dat we daar met z'n allen wel wat chiquer mee om hadden kunnen gaan", zegt Douwe Bob, die dit jaar namens Nederland naar het Songfestival gaat, zaterdag in Trouw.

Hoewel de zanger zelf ook niet echt enthousiast was, is dat nog geen reden om over haar heen te vallen, vindt hij. "Het was ook niet een heel mooie jurk. Ze hebben steken laten vallen, hoewel ik het hele verhaal niet ken. Maar ik ben wel zeker hoe ík het ga doen, hoe ík het ga brengen", zegt Douwe Bob zelfverzekerd over zijn deelname. 

"Ik trek gewoon een goed pak aan, ik ga iets zingen wat ik een mooi nummer vind, waarvan ik vind dat het een sterke boodschap heeft. Ik zie gewoon niet in hoe dat kan falen."