De nieuwe versie van The Jungle Book is een hit in de Amerikaanse bioscopen. De film bracht vrijdag al meer dan 32 miljoen dollar op.

Daarmee staat hij in de top 4 van beste openingsavonden in april ooit, meldt Forbes. Alleen twee delen van de reeks Fast & Furious-films en Captain America: The Winter Soldier deden het beter.

Bijna vijftig jaar nadat Walt Disney de animatieklassieker Jungle Book maakte, over een jongetje dat in het Indiase oerwoud wordt opgevoerd door wolven, heeft de studio een nieuwe live-actionversie gemaakt. Het jochie Mowgli wordt gespeeld door een echte acteur, maar alle dieren en het oerwoud zijn digitaal geanimeerd.

De stemmen van de dieren zijn ingesproken door bekende Amerikaanse acteurs als Bill Murray (Baloo de beer), Ben Kingsley (Bagheera de panter), Christopher Walken (apenkoning Lowie) en Scarlett Johansson (Kaa de slang). Omdat de film een Kijkwijzer van 12 jaar en ouder heeft, draait er in de Nederlandse bioscopen geen Nederlands nagesynchroniseerde versie.