Rop Verheijen was niet direct enthousiast toen hij werd gevraagd mee te doen aan Wie is de Mol? Aanvankelijk sloeg hij de uitnodiging af, vertelt de acteur in een interview met De Telegraaf

"Mijn eerste reactie was: sla mij maar over."

Verheijen reageerde in eerste instantie zo, omdat hij 'altijd die angst heeft om tegen te vallen'. "Uiteindelijk luister ik er nooit naar, hoor. Anders had ik niet voor dit vak kunnen kiezen. Maar ik moet bij elke uitdaging altijd eerst over een hobbel heen. Vervolgens stort ik me er helemaal in. Dan is het de dood of de gladiolen."

Dat een groot deel van Nederland Verheijen nu kent van Wie is de Mol? vindt hij niet erg. "Het is alsof je met heel Nederland hebt gemonopolyd; iedereen spreekt me erop aan."

Extreme karakters

"Het was ook leuk om te laten zien wie er zit achter de vaak extreme karakters die ik speel. Natuurlijk vind ik het nog fijner als mensen me ook nog in iets anders hebben gezien. Maar misschien gaan ze hierdoor net iets sneller naar een voorstelling van me. Al had mijn deelname niets met carrièreplanning te maken."