Afrojack is wereldwijd bekend, maar lang stilstaan bij zijn succes doet de Nederlandse dj Nick van de Wall niet. "Ik ben altijd bezig met de volgende stap, ik wil me altijd ontwikkelen."

"Morgen is interessanter dan vandaag", zo stelt Afrojack. Om die reden richt Afrojack zich de laatste maanden meer en meer op het stimuleren van jong talent. "Dit leven is zo leuk voor mij, dat wil ik ook anderen geven", zegt de 28-jarige dj en platenbaas.

"Ik maak nog steeds veel muziek en zal mijn eigen carrière altijd onderhouden, maar ik wil nu meer aandacht aan anderen geven."

De eerste die daar de vruchten van plukt, is Fais die in februari zijn debuutsingle Hey uitbracht. Dat nummer is nog een samenwerking met Afrojack, maar uiteindelijk moet Fais op eigen benen gaan staan. "Het doel is dat de talenten wereldwijd shows gaan geven. Voor mij opwarmen is leuk, maar het doel is bewijzen dat het niet aan mij ligt en ze het op eigen kracht kunnen."

Video: Fais met eerste single 'Hey'

Hard werken

De talenten die bij Afrojacks label Wall Recordings tekenen, moeten zich volgens de dj goed realiseren dat het hard werken is. "Ze moeten hun leven op willen geven voor hun passie. Als ze bereid zijn dat te doen, krijgen ze er uiteindelijk een mooiere versie van hun leven voor terug."

Mensen die vooral het grote geld zien zitten, hoeven niet op steun van Afrojack te rekenen. "Ik zeg altijd: financieel succes is leuk, maar als het je daar om te doen is, kun je beter een bankstudie gaan doen. Dan maak je meer kans rijk te worden."

Risico

Volgens de dj nemen zijn talenten stuk voor stuk een enorm risico. "Als je je baan opzegt om het te willen maken als artiest, bestempelt iedereen je als een idioot. De kans dat je de eerste jaren niets verdient, is ook heel groot. Dan moet je ook rond zien te komen, en zit je avond aan avond aan de spaghetti."

Dankzij zijn internationale succes hoeft Afrojack al lang niet meer op een houtje te bijten. Maar achterover leunen en rentenieren ziet hij niet zitten. "De volgende stap is altijd mijn grootste uitdaging. Zo ben ik nu bezig met muziek in videogames, dat vind ik heel leuk, zeker die interactiviteit."