Cyndi Lauper zal de opbrengsten van haar concert in de Amerikaanse staat North Carolina inleveren bij een stichting die zich inzet voor homorechten.

De ene ster na de andere zegt concerten af in North Carolina vanwege een nieuwe controversiële wet die transgenders discrimineert, maar Lauper zegt het tegen TMZ anders aan te willen pakken.

"Ik denk dat ik het beste de hele dag daar kan besteden om publieke steun te krijgen om de wet ongedaan te maken", vertelt de zangeres die eerder al aangaf niet in de voetsporen te treden van Bruce Springsteen en Ringo Starr.

Die twee protesteerden tegen de wet door hun concerten in de staat af te zeggen. Lauper vindt die houding te passief: "We moeten allemaal ons steentje bijdragen."

WC's

Conservatieve politici kregen er onlangs een wet doorheen die helderheid moet scheppen over het absolute verschil tussen dames- en heren-wc's.

Nu is bepaald dat het geslacht ten tijde van de geboorte bepalend is en dat is een klap in het gezicht van transgenders. Ook lieten verschillende beroemdheden de laatste tijd van zich horen vanwege een nieuwe wet in de staat Mississippi, die middels vastgelegde religieuze vrijheden discriminatie tegen homoseksuelen mogelijk maakt.

Gouverneur Pat McCrory van de Amerikaanse staat North Carolina heeft de nieuwe omstreden anti-homowet na protesten deels aangepast. Hij tekende dinsdag een toevoeging die een deel van de nieuwe regels tenietdoet, maar veel sterren blijven kwaad.