Muzikant Ringo Starr annuleert een optreden dat stond gepland voor juni in het Amerikaanse Cary, North Carolina, uit protest tegen een wet in die staat die discriminerend is voor de lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender gemeenschap.

"Het spijt me om mijn fans teleur te moeten stellen, maar we moeten tegen deze haat stelling nemen'', zei de voormalige drummer van The Beatles in een verklaring. "Verspreid vrede en liefde'', voegde hij eraan toe.

Onlangs gelastte ook Bruce Springsteen een concert in North Carolina af uit protest. "Sommige dingen zijn belangrijker dan een rockshow en deze strijd tegen vooroordelen en onverdraagzaamheid - die gaande is terwijl ik dit schrijf - is er daar één van", motiveerde de zanger zijn besluit op zijn website.

Ook Bryan Adams weigerde op te treden in de Amerikaanse staat Mississippi. De zanger zei zijn concert in Biloxi af vanwege de nieuwe regelgeving.

Gouverneur Pat McCrory van de Amerikaanse staat North Carolina heeft de nieuwe omstreden anti-homowet na protesten deels aangepast. Hij tekende dinsdag een toevoeging die een deel van de nieuwe regels tenietdoet, maar veel sterren blijven kwaad.