NPO Radio 2 dj's Gerard Ekdom en Bart Arens maken zich op voor een marathonuitzending. Op 20 april van 06.00 tot 22.00 uur zijn de twee live te horen vanuit Almere, maakt de radiozender maandag bekend. 

De actie staat in het teken van de KWF Marathonweken.

Niet alleen Ekdom en Arens komen in actie voor KWF. Dj Wouter van der Goes fietst een rondje Markermeer. "Tien maanden geleden is mijn vader overleden aan darmkanker. Ik wil op zijn fiets een daad stellen", aldus Van der Goes.

"Het is geen racefiets, maar een gewone toerfiets. Een volledig rondje is 165 km, dus het zal een erg zware, heftige uitdaging zijn."

Luisteraars kunnen met Van der Goes meefietsen op een van de spinningfietsen op het plein in Almere. Ze worden ook opgeroepen zelf een actie te bedenken en geld in te zamelen voor een dierbare die met kanker te maken heeft of heeft gehad. In de studio mogen ze dan hun verhaal komen vertellen.

Marathonacties

De afgelopen maanden zijn verschillende marathonacties geweest om geld op te halen voor onderzoek naar kanker. Zo zette Roel van Velzen een straatmuzikantenmarathon op poten en zwom Maarten van der Weijden afgelopen weekeinde 42,2 kilometer in Eindhoven.