Star Wars: The Force Awakens heeft op de 25e editie van de MTV Movie Awards de prijs voor beste film gekregen. Die prijzen werden zaterdagnacht uitgedeeld in Warner Bros. Studio in het Amerikaanse Burbank. 

Presentatoren van de awardshow waren comedian Kevin Hart en acteur Dwayne Johnson, zo schrijft The Hollywood Reporter.

De prijs voor beste mannelijke acteur werd ging naar Leonardo DiCaprio voor The Revenant. Charlize Theron won beste vrouwelijke acteur voor haar rol in Mad Max: Fury Road. De prijs voor beste nieuwkomer ging naar Daisy Ridley voor haar rol als Rey in Star Wars: The Force Awakens.

Video: Trailer Star Wars: The Force Awakens

Star Wars: The Force Awakens Trailer
Star Wars: The Force Awakens Trailer

Schurk

Ryan Reynolds kreeg de prijs voor beste komische rol in de film Deadpool, Chris Pratt speelde de beste actierol in Jurassic World. Jennifer Lawrence werd beste held voor haar rol als Katniss in The Hunger Games: The Mockingjay, Adam Driver werd gekozen tot beste schurk voor zijn rol als Kylo Ren in Star Wars: The Force Awakens.

De prijs voor beste kus ging naar Rebel Wilson en Adam DeVine in Pitch Perfect 2.

Amy

De autobiografische film Straight Outta Compton ging er vandoor met de prijs voor best waargebeurd verhaal. De film over het leven van zangeres Amy Winehouse won de prijs voor beste documentaire.

Acteur Will Smith kreeg een MTV Generatie Award voor zijn hele oeuvre en actrice Melissa McCarthy kreeg daarnaast de bijzondere onderscheiding voor haar verdiensten aan het komische genre van film.