Wat een Poppenkast!, het nieuwe satirische poppenprogramma van SBS6, heeft vrijdagavond 660.000 kijkers getrokken. Het programma staat daarmee op de 19e plaats in de Dag Top 25 van de kijkcijfers. 

Dat blijkt uit zaterdag gepubliceerde kijkcijfers van de Stichting Kijkonderzoek. Ook het nieuwe SBS-programma Zullen we een Spelletje doen stond in de top 25 van vrijdagavond met 529.000 kijkers.

Producent John de Mol suggereerde vrijdagavond in DWDD dat hij tevreden zou zijn met een half miljoen kijkers. Het programma moest het overigens opnemen tegen het laatste half uur van de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Holland's Got Talent op RTL4, voor het eerst gepresenteerd door zoon Johnny de Mol.

Dit noemde vader De Mol vrijdag "een soort familiemoord".

Dat programma scoorde met ruim 1.934.000 kijkers beter. Het staat op de tweede plek in die Dag Top 25.

BN'ers

In Wat een Poppenkast! figureren ruim twintig BN'ers, als pop. De stemmen komen van onder anderen Jeroen van der Boom en Edwin Evers. De poppen zijn gemaakt door poppenkunstenaar Evert Josemanders die er bijna een jaar aan heeft gewerkt. Op Twitter kreeg het programma vrijdagavond weinig positieve commentaren.