Voormalig Tweede Kamervoorzitter Gerdi Verbeet voelde geen zenuwen toen ze vrijdag plaatsnam als co-presentatrice in het NPO 1-programma Tijd voor MAX.

"Ik ben niet meer zo gauw zenuwachtig. Dat is iets wat ik de laatste jaren heb ontwikkeld tijdens het werken in de spotlights", vertelt Verbeet na afloop aan Shownieuws.

Verbeet, die ook met enige regelmaat aanschuift als tafeldame bij De Wereld Draait Door, vond het bovendien "ontzettend leuk om te doen".

Ze presenteerde het programma samen met de vaste presentatrice Martine van Os. "Ik zat naast een vakvrouw, dus van alle dingen die ik niet goed deed, hebben mensen hopelijk niets gemerkt", zegt Verbeet.

Carrièreswitch

Toch is ze niet van plan om in de toekomst vaker presenteerklussen aan te nemen. "Ik ga hier niet mijn beroep van maken dus er is geen sprake van een carrièreswitch, maar ik vind het leuk als ik ergens aan kan bijdragen. Ik help altijd graag."

Tijd voor MAX maakt vaker gebruik van gastpresentatoren. Eerder namen Monique van de Ven, André van Duin en Harry Piekema plaats aan tafel in het programma van Omroep Max.