Waldemar Torenstra staat aan het hoofd van de eerste LINDA.man, de mannenvariant van het tijdschrift van Linda de Mol. 

LINDA.man wordt op 18 april gelanceerd en een dag later ligt het blad in de winkels, maakt de uitgever donderdag bekend.

"Ik kwam naar de redactie met een lange lijst onderwerpen die ik belangrijk vind", herinnert Torenstra zich. "Ik wilde aandacht voor inspirerende vrouwen en mannen, mijn liefde voor kitesurfen en kickboksen, mijn liefde voor de liefde. Opeens was daar een blad met leuke, mooie bijzondere mensen en spannende verhalen."

LINDA.man is de opvolger van GULLIT., MATTHIJS. en DINAND. "We brachten al eerder personality magazines uit, maar daarmee zijn we gestopt toen we massaal werden gekopieerd", stelt Jildou van der Bijl, creatief directeur van LINDA. "Maar de vraag uit de markt bleef zowel bij consumenten als adverteerders."

Volgens de uitgever wordt LINDA. maandelijks door zo'n 300.000 mannen gelezen.

Van der Bijl is blij met Torenstra als gasthoofdredacteur. "Hij is een sympathieke man met humor en inlevingsvermogen. Hij heeft een klein rafelrandje, is soms ondeugend, maar ook serieus en hij heeft een eigen blik op de wereld. Net als de makers van LINDA."