Dylan O'Brien staat waarschijnlijk volgende maand weer op de set van Maze Runner: The Death Curve. Dylan kreeg in maart een ongeluk tijdens een draaien van een stuntscène met een motor in de Canadese stad Vancouver.

''Hij revalideert heel goed'', liet O'Briens medespeler Giancarlo Esposito aan E! News weten tijdens de première van zijn nieuwe film The Jungle Book. "Een paar weken geleden lag hij in de kreukels. Maar hij is een taaie."

De opnames van het derde deel van de Maze Runner-filmserie liggen stil. Volgens Esposito is het de bedoeling om de draaiperiode op 15 mei te hervatten, bijna twee maanden na het ongeluk waarbij O'Brien onder meer een hersenschudding en snijwonden opliep nadat hij uitgleed met de motor. Hij viel met zijn hoofd op de stoep en verloor tijdelijk het bewustzijn.

Doordouwer

"Veel mensen dachten dat zijn laatste uur geslagen had. Maar hij is een doordouwer. Zijn geweldige houding zal hem helpen om snel weer met ons op de set te verschijnen", vertelt Esposito.

Een paar paar dagen na het ongeluk, vlak voor een operatie, stuurde Esposito zijn medespeler een sms waar O'Brien hartelijk om kon lachen. ''Ik schreef hem dat ik wel connecties had bij de filmmaatschappij die hem een paar dagen vrijaf hadden kunnen geven, dat hij dit zichzelf niet had hoeven aandoen."