Irene Moors schrok toen ze zichzelf terugzag in de eerste aflevering van De vreemde eend. Ze wist dat ze als spelleider consequent moest zijn, maar dat ze zó streng was, had ze niet verwacht. 

"Ik dacht: doe ik ook zo tegen de kinderen?", aldus Moors over de eerste uitzending die komende zaterdag te zien is.

Moors vindt De vreemde eend "te gek" om te presenteren en had daarom aanvankelijk moeite met haar rol als spelleider. "Ik ben dol op spelletjes en had de neiging mee te gaan doen en mee te raden", vertelt ze over het programma op SBS6 waarin teams van bekende Nederlanders op zoek moeten naar de vreemde eend in de bijt.

Ze krijgen in verschillende ronden een rijtje mensen voorgeschoteld, één van hen bezit een bepaalde eigenschap of specifiek talent.

Bloedserieus

Voor aanvang van de opnamen ging Moors te rade bij onder anderen Carlo Boszhard. "Hij zei: jij bent altijd heel leuk met de gasten en zo, maar als het spel begint, moet je bloedserieus zijn."

Dat was Moors, maar toen ze zichzelf terugzag, schrok ze. "Maar soms moet ik ook streng zijn, zeker met Gerard Joling en Jeroen van der Boom als het thuisteam."

De 48-jarige presentatrice maakte in januari bekend dat ze van RTL 4 overstapte naar SBS 6. Moors was 26 jaar lang het gezicht van RTL 4.