Victor Reinier ziet nut van Oekraïne-referendum niet in

Victor Reinier snapt niet waarom het referendum over het associatiegedrag tussen de Europese Unie en Oekraïne überhaupt plaatsvindt.

Dat liet de acteur, bekend van Baantjer en Flikken: Maastricht, maandag weten op Twitter. "Ik heb mijn vertegenwoordiger gekozen bij de kabinetsverkiezingen", stelt hij. "Waarom dit peperdure referendum? Welke gek heeft het bedacht?"

Op 6 april mag Nederland een advies uitbrengen over het associatieverdrag. Het aan GeenStijl gelieerde actiecomité GeenPeil verzamelde voldoende handtekeningen om een raadgevend referendum over het verdrag op te zetten.

De uitkomst van het referendum is niet bindend. Dat betekent dat kiesgerechtigden een stevig signaal kunnen afgeven, maar aan de uitkomst hoeft geen gevolg te worden gegeven door het kabinet. 

Het verdrag met Oekraïne staat vol met afspraken over de afschaffing van invoerrechten, bescherming van investeerders, en belastingmaatregelen. De bedoeling is dat de wetten van Oekraïne in overeenstemming komen met de standaarden van de EU. 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie