De Kensington is maandagavond de grote winnaar van de 3FM Awards geworden. De band won in de categorieën beste artiest rock, beste live act en beste band en ging dus met drie prijzen naar huis.

De 3FM Awards zijn de jaarlijkse radioprijzen voor de beste Nederlandse acts en artiesten, gekozen door de 3FM luisteraars. De prijzenshow is voor de twaalfde keer gehouden. De show vond plaats in TivoliVredenburg in Utrecht.

Het was het vierde achtereenvolgende jaar dat Kensington flink in de prijzen viel. De band werd de afgelopen drie jaar al uitgeroepen tot beste rockact en won ook al eerder prijzen voor beste live act. 

In twaalf categorieën zijn prijzen uitgereikt. Dotan werd door de 3FM-luisteraars verkozen tot beste zanger, Miss Montreal kreeg die prijs voor beste zangeres. Verder wonnen: Racoon (beste popartiest), The Brahms (beste alternatieve artiest), Armin van Buuren (beste dance-artiest) en Typhoon (beste hiphopper).

Drank & Drugs

De Staat kreeg de onderscheiding voor het beste album van het jaar voor O en Drank & Drugs van Lil' Kleine en Ronnie Flex werd gekozen tot beste single. Zanger Lucas Hamming won de Serious Talent Award, de enige juryprijs van de 3FM Awards.

De show begon om 15.30 uur maandagmiddag en duurde tien uur. Er waren 21 optredens, onder meer van Chef’Special, De Staat, Ronnie Flex en Lil’ Kleine, Douwe Bob, Dazzled Sticks en Lucas Hamming.