Youp van 't Hek vond optreden in Parijs waanzinnig

Youp van 't Hek trad afgelopen weekend met Guus Meeuwis op in Parijs. Het tweetal werd met veel gejuich onthaald en dat deed de van een hartoperatie herstellende cabaretier goed. 

"Het was waanzinnig", zei Van 't Hek na afloop tegen RTL Boulevard.

"Als je dan zo onthaald wordt. Om mijn collega Ivo Niehe te citeren: het was een onwaarschijnlijk groot succes", aldus Van 't Hek. Hij stond ruim een kwartier, langer dan hij van zijn artsen mocht, op het podium met Guus Meeuwis. De liedjes werden met gejuich onthaald. "Het ontroerde me echt."

Meeuwis en Van 't Hek zouden zaterdag en zondag samen optreden in L'Olympia, de bekende concertzaal in Parijs. De cabaretier moest echter afhaken wegens hartproblemen, in december onderging hij een zware operatie. 

In principe was nu het plan dat Meeuwis de optredens volledig voor zijn rekening zou nemen. De cabaretier was voorafgaand aan het concert vastbesloten om ondanks zijn gezondheid de Parijse show van Meeuwis te bezoeken. "Ik kom sowieso kijken en als het een beetje meezit doen Guus en ik toch iets samen", zei hij.

Keurig

Hij gaf echter niet op en besloot om toch op te treden. "Ik mocht echt maximaal een kwartiertje (van mijn doktoren, red.), dus ik heb er keurig twintig minuten van gemaakt."

Lees meer over:
Tip de redactie