Kanye West heeft op Eerste Paasdag onaangekondigd een vernieuwde versie uitgebracht van Ultralight Prayer.

De track, die twee minuten duurt, lijkt sterk op een uitgebreide versie van het openingsnummer op Wests laatste album, The Life of Pablo.

Op Twitter wenste de Amerikaan zijn fans een vrolijk Pasen.

Hoewel West bij de lancering van zijn album The Life of Pablo  beweerde dat zijn muziek voortaan uitsluitend op het streamingplatform Tidal te horen zou zijn, is zijn nieuwe single Famous ook op Spotify en Apple Music te horen. West verafschuwde Apple Music in het verleden.

In februari klonk de rapper destijds behoorlijk stellig. "Mijn album zal nooit, maar dan ook echt nooit, via Apple Music te beluisteren zijn. En ik gooi het ook nooit in de verkoop. Het is alleen beschikbaar op Tidal", aldus de excentrieke artiest.

Het nummer Famous zorgde bij de release van The Life of Pablo direct voor ophef. In de single geeft West zangeres Taylor Swift de wind van voren in niet mis te verstane bewoording. In de versie die nu op Spotify en Apple Music is geplaatst, is de tekst ietwat aangepast. De doorgaans zo actieve Twitter-gebruiker heeft overigens nog niet laten weten waarom Famous ook bij concurrenten van Tidal te beluisteren is.