Honderdduizenden bij eerste concert Rolling Stones in Cuba

De Rolling Stones hebben vrijdag (lokale tijd) voor honderdduizenden fans opgetreden in de Cubaanse hoofdstad Havana.

De Britten trapten hun concert af met de hit Jumpin' Jack Flash uit 1968. In dat jaar deelden Cubaanse rockfans heimelijk vinylplaten met elkaar en liepen zo het risico om te werk te worden gesteld op het platteland wegens "ideologische afwijking".

"We weten dat het jaren geleden hier erg lastig was om naar onze muziek te luisteren, maar nu staan we hier te spelen. De tijden veranderen volgens mij", aldus Mick Jagger in het Spaans tegen het publiek.

Sommige fans van de wereldberoemde groep hadden zich al achttien uur voor aanvang van het gratis concert verzameld in het sportstadion Ciudad Deportiva de la Habana. Er zijn nog geen officiële aantallen bekend, maar volgens de Cubaanse staatsmedia was er ruimte voor zo'n 500.000 mensen. De locatie zat nagenoeg vol.

Video: Beelden allereerste concert ooit Rolling Stones in Cuba

Satisfaction

Na het openingsnummer Jumpin' Jack Flash volgde It's Only Rock 'n Roll (But I Like It). De show werd afgesloten met twee extra nummers. Als laatste nummer speelde de band Satisfaction.

Het was de eerste keer dat een Britse rockband Cuba aandeed. De Stones begonnen hun loopbaan in 1962, drie jaar nadat de Cubaanse rebellenleider Fidel Castro het pro-Amerikaanse bewind op het Caribische eiland omverwierp.

Lees meer over:
Tip de redactie