Een rechtbankjury heeft vrijdag bepaald dat Hulk Hogan recht heeft op een schadevergoeding van 115 miljoen dollar (102 miljoen euro) voor het publiceren van een seksfilmpje van Hogan door de site Gawker.

Gawker heeft de privacy van Hogan geschonden door het filmpje te publiceren, aldus de jury volgens BuzzFeed.

De zaak draait om een uitgelekte sekstape van de professioneel worstelaar. In de video is te zien hoe Hogan de liefde bedrijft met de toenmalige vrouw van zijn voormalige vriend Bubba the Love Sponge.

"Dit is een overwinning voor iedereen van wie zijn privacy ooit is geschonden", aldus David Houston, de advocaat van Hogan.

De oud-worstelaar ontvangt 60 miljoen dollar voor emotionele schade en 55 miljoen dollar voor opgelopen economische schade. Hij werd na het uitlekken van de video onder andere ontslagen uit de grootste worstelfederatie WWE.

Video

De anderhalve minuut durende video verscheen ruim drie jaar geleden op Gawker. De video werd in totaal meer dan 2,5 miljoen keer bekeken op de site.

Gawker had de video al verwijderd. Hogan is nu op zoek naar andere websites die een kopie van de film hebben gepubliceerd. Zijn advocaat dreigt de sites met drastische maatregelen als dat niet gebeurt.

De uitgever van Gawker, Nick Denton, heeft gezegd in bezwaar te gaan tegen de uitspraak.