Academy pakt diversiteitsprobleem Oscars aan

De Academy of Motion Picture Arts & Sciences gaat het diversiteitsprobleem bij de Oscars aanpakken, schrijft E! Online. Er worden drie nieuwe bestuursleden aangesteld die ervoor moeten zorgen dat de diversiteit wordt gewaarborgd.

Benoemd zijn Reginald Hudlin (regisseurs), Gregory Nava (schrijvers) en Jennifer Yuh Nelson (korte films en animaties). Alledrie zijn ze voor drie jaar aangesteld.

"Ik ben trots op de stappen die we hebben gezet", zei Cheryl Boone Isaacs, de voorzitter van de Academy. "Maar, we weten heel goed dat er nog meer werk te doen is nu we proberen de organisatie om te vormen tot één voor iedereen."

Dit jaar was het tweede jaar op rij dat er alleen blanke acteurs waren genomineerd voor een Oscar. Het gebrek aan diversiteit leidde tot een verhit debat. Sommigen, onder wie Jada Pinkett Smith, de vrouw van Will Smith, boycotten zelfs de Oscaruitreking.

Video: Chris Rock vraagt om kansen voor zwarte acteurs

Belofte

Een week na de bekendmaking van de genomineerden beloofde Boone Isaacs al om drie nieuwe bestuursleden te benoemen om op deze manier per direct het diversiteitsprobleem aan te pakken. Ze beloofde destijds ook om het aantal vrouwen en leden met een andere culturele achtergond te verdubbelen. In 2020 moet dit voor elkaar zijn.

Lees meer over:
Tip de redactie