The Bodyguard-voorstellingen ook komende dagen afgelast

De voorstellingen van The Bodyguard in het Beatrix Theater in Utrecht zijn tot en met donderdag afgelast. 

Producent Stage Entertainment heeft dinsdag laten weten dat donderdag wordt besloten wanneer er weer gespeeld kan worden.

In een plafond in het achtergebouw van het theater zijn vorige week asbestdeeltjes gevonden. Hoewel dat een gedeelte is waar geen publiek komt en de deeltjes niet zijn gemeten in de lucht, zijn de shows uit voorzorg geannuleerd.

Donderdag werd asbest aangetroffen en werden de eerste shows afgelast. Het gaat nu om acht voorstellingen die sinds die tijd niet door zijn gegaan.

Uitverkocht

Omdat The Bodyguard de aankomende periode veelal is uitverkocht, worden extra voorstellingen toegevoegd. De 12.000 personen die een kaartje hadden voor een van de voorstellingen vanaf afgelopen donderdag tot aanstaande donderdag, krijgen op korte termijn bericht van Stage Entertainment en kunnen dan naar een van die extra voorstellingen toe.

De overige ruimten in het Beatrix Theater kunnen gewoon worden gebruikt. Het Beatrixgebouw is gebouwd in de jaren zestig. Toen werd vaak gebruik gemaakt van asbesthoudende materialen.

Whitney Houston

Nederland is het eerste land na Groot-Brittannië waar The Bodyguard als musical, gebaseerd op de gelijknamige film uit 1992, te zien is. Romy Monteiro (foto) speelt de hoofdrol.

In de voorstelling passeren grote hits van Whitney Houston de revue, zoals One Moment in TimeI Wanna Dance with Somebody en I will Always Love you.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie