Nadja Hüpscher krijgt rol in Goede Tijden Slechte Tijden

Nadja Hüpscher krijgt een rol in de soap Goede Tijden Slechte Tjden. De actrice, die eerder al een Gouden Kalf won, gaat de rol van Elize Kil spelen, zegt ze in RTL Boulevard.

"De naam slaat ook op haar karakter. Het is een harde tante", aldus Hüpscher. "Ze gaat het een aantal mensen wat lastig maken."

De 43-jarige actrice is donderdagavond voor het eerst te zien in de serie. De eerste opnames zijn haar goed bevallen. "Het is een hele vriendelijke set. Het is echt zo dat iedereen me welkom heet."

Omscholing

Vorig jaar gaf Hüpscher aan dat ze een paar jaar geleden er aan had gedacht om zich om te laten scholen. Het was erg rustig op het werkvlak en ook privé zat het tegen voor de actrice. "Ik bedacht toen: ik laat me omscholen tot verloskundige. Maar daarvoor moet je wiskunde B in je pakket hebben gehad en dat had ik niet op de middelbare school. Mijn vader is advocaat, dat leek me ook wel wat. Maar ik zag mezelf geen rechten meer gaan studeren."

De actrice besloot toen stukjes te gaan schrijven, en dat leidde via wat omwegen naar nieuwe contacten en nieuw werk. Hüpscher is vooral bekend van films als Simon, Dennis P. en De boekverfilming. Met haar rol in laatstgenoemde film verdiende ze in 1999 een Gouden Kalf voor beste actrice.

Actrice Pip Pellens heeft een tijdje geleden de serie verlaten.

Lees meer over:
Tip de redactie