Tv-zender #First van YouTubers breidt uit

De in december gelanceerde tv-zender #First, volledig bedacht en samengesteld door een groep populaire YouTubers, breidt uit. Vanaf maandag wordt de zendtijd van de zender verdubbeld.

Dat maakt een woordvoerder bekend.

#First is exclusief voor alle 4,2 miljoen klanten van Ziggo te ontvangen op kanaal 13. De zender begon begin december met een uur liveprogrammering, vier dagen in de week. Onlangs kwam daar al een vijfde dag bij.

De uitzendingen duren vanaf maandag anderhalf uur. Het is daarmee naar eigen zeggen elke dag het langst ononderbroken liveprogramma van de Nederlandse televisie.

De zender gooide het vanaf de start over een andere boeg, door volledig in te zetten op livetelevisie. De uitzendingen zijn nergens integraal terug te kijken en worden gemaakt middels interactie met de kijker. #First omschrijft dit als "het Snapchatgevoel op TV".

Populaire YouTubers

De uitzendingen worden bedacht en uitgevoerd door populaire YouTubers zoals Veras Fawaz (Fijne Vrienden), Joost Klein (Eenhoornjoost), Defano Holwijn, Thomas Smagge (Theaumes), Ronald en Timo (HetGamePortaal), Job van Grafhorst (DoeMaarGamen) en Darcy Lazar (De Theemutsen).

Deze presentatoren zijn bij elkaar goed voor meer dan 1,5 miljoen abonnees op YouTube en andere online kanalen.

Redactie

De meeste presentatoren doen tegelijkertijd redactie, productie en regie, zoals ze dat ook voor hun eigen online kanalen doen. Ook met het commercialblok gooit #First het over een andere boeg dan de NPO of RTL.

Op de zender zullen geen spotjes te zien zijn die ook elders worden vertoond. Commercials moeten speciaal voor #First worden gemaakt, geheel in stijl en tone-of-voice van de zender.

Lees meer over:
Tip de redactie