De Nederlandse jeugdfilm Code M doet goede zaken in het buitenland. De film met in de hoofdrollen Raymond Thiry, Derek de Lint, Beau Schneider en Senna Borsato, is inmiddels verkocht aan vijf landen, waaronder Turkije en Brazilië.

Ook in Frankrijk wordt de film in de bioscoop uitgebracht. Producent Bijker Film & Tv liet zondag weten dat de film ook is geselecteerd voor tien festivals over de hele wereld, waaronder het prestigieuze Toronto International's Film Festival.

In Code M neemt de 11-jarige Isabel na het auto-ongeluk van haar opa zijn zoektocht over naar het legendarische zwaard van de wereldberoemde musketier D'Artagnan, dat al eeuwen spoorloos is. Isabels enige aanwijzing is een geheime code die ze zal moeten ontrafelen om het zwaard te vinden.

Brandstapel

De film is geregisseerd door Dennis Bots, die eerder ook de veelbekroonde boekverfilming Achtstegroepers huilen niet maakte. Bots werkt momenteel aan een nieuwe historische jeugdfilm: Storm, over een drukkerszoon die in de zestiende eeuw moet proberen zijn rebelse vader van de brandstapel te redden.

Video: Code M - Trailer

Code M - Trailer
Code M - Trailer