Anouk heeft zich nooit echt prettig gevoeld als jurylid van het programma The Voice of Holland. "Ik heb geen enkele keer gedacht: hier voel ik me thuis," zegt de zangeres vrijdag in gesprek met Metro.

Anouk, die vrijdag met een nieuw album komt, stak haar mening nooit onder stoelen of banken en dat werd niet door iedereen gewaardeerd. "Ik werd dusdanig afgemaakt dat ik ging denken dat ik er niet geschikt voor ben", vertelt de Haagse zangeres.

De samenwerking met Marco Borsato noemt ze "een bak ellende". "Er was eerst helemaal niks aan de hand tussen ons en inééns was er iets", vertelt ze. Volgens Anouk is dat in de media uitvergroot.

Doorgaan

De zwangerschap van Anouk staat een terugkeer naar het programma mogelijk in de weg. Toch is ze van plan door te gaan als jurylid van de talentenjacht. "Nu ga ik er anders in. Ik weet wat ik kan verwachten. En doordat Guus Meeuwis erbij komt, wordt de energie in de jury weer even anders."

Het album Queen for a Day is het twaalfde studio-album van de Haagse zangeres. In het AD laat Anouk doorschemeren in de toekomst een Nederlandstalig album te willen maken.