Cosby Show-acteur Malcolm-Jamal Warner, die de rol van de zoon van Bill Cosby vertolkte, loopt inkomsten mis door de rechtszaak tegen Bill Cosby.

"Het neemt letterlijk geld uit mijn zakken", vertelt hij in de talkshow The Real, omdat Bill Cosby door het publiek al veroordeeld zou zijn voor seksueel misbruik.

Warner speelde de rol van Theo Huxtable in de beroemde comedy en de stroom aan royalties is gestopt nu televisiestations de show niet meer willen uitzenden. "Ik heb hier mijn eigen gedachten over, omdat het me persoonlijk raakt."

De acteur vindt het onterecht dat Cosby zo hard wordt aangepakt zonder dat een rechter nog geoordeeld heeft. "Er is niemand die de films van Woody Allen van de televisie heeft gehaald en Roman Polanski wordt nog steeds gevierd", zegt hij over de filmmakers die ook te maken kregen met beschuldigingen rond seksueel misbruik. "Het is interessant hoe onevenwichtig het is."

Dat betekent niet dat Warner zijn voormalig collega steunt. "Ik ben niet in een positie waarin ik hem kan verdedigen, want dat kan ik niet. Maar ik ga hem ook niet zomaar afvallen."