Dj Tiësto kreeg donderdagavond bij de uitreiking van de Edison Pop Oeuvreprijs van collega's te horen hoeveel hij voor ze heeft betekend en werd daar naar eigen zeggen "emotioneel van".

De dj kreeg de prijs uitgereikt bij RTL Late Night voor zijn "buitengewone verdiensten voor de Nederlandse muziek". Het is de eerste keer dat de jury de oeuvreprijs toekent aan een artiest in de dancemuziek.

 "Als ik hoor waarom ik de prijs krijg en wat ik allemaal betekend heb voor zoveel mensen, dat is gewoon heel bijzonder", zegt de dj, die eigenlijk Tijs Verwest heet.

Tiësto kreeg de oeuvreprijs uit handen van Martin Garrix, die zei als kind enorm geïnspireerd te zijn door Tiësto en door hem ontdekt werd. "Je bent de inspiratie voor mij en voor miljoenen anderen, dus met trots geef ik jou deze oeuvre award."

Passie

Veel andere dj's zoals Hardwell, Quintino, Afrojack en Oliver Heldens feliciteerden Tiësto via een video.

"Ik word er een beetje emotioneel van", zei Tiësto. "Ik heb altijd zoveel passie gehad voor draaien en muziek en nu zie ik al die jongens die ik heb geholpen."

Ook de Noor Lars Holte kwam als verrassing langs in de studio van Late Night. Holte geldt als de ontdekker van Tiësto. Hij haalde hem naar Noorwegen en maakte hem beroemd in het Scandinavische land, nog voordat Tiësto bekend werd in Nederland. De twee hadden elkaar ruim tien jaar niet gezien.