Fifty Shades of Grey heeft zaterdag de Razzie voor de slechtste film gewonnen. De film kreeg nog vier prijzen tijdens de satirische awardshow.

De boekverfilming pakte ook de awards voor de slechtste acteur (Jamie Dornan), slechtste actrice (Dakota Johnson), slechtste script en slechtste samenwerking. Tijdens de Razzies worden de prijzen uitgereikt voor de slechtste filmprestaties. Een dag later zijn de Oscars.

De Razzie voor de slechtste film moet Fifty Shades of Grey delen met Fantastic Four. De superheldenfilm kreeg ook de Razzies voor slechtste regie en slechtste remake.

Bekijk de trailer van Fifty Shades of Grey:

Bekijk de trailer van Fifty Shades of Grey
Bekijk de trailer van Fifty Shades of Grey

Johnny Depp, Channing Tatum en Adam Sandler waren genomineerd voor slechtste acteur, maar Fifty Shades of Grey-hoofdrolspeler Jamie Dornan kreeg de prijs.

Oscarwinnaar Eddie Redmayne won in de categorie slechtste bijrol voor zijn werk in Jupiter Ascending. De Britse acteur maakt zondag kans op een Oscar voor zijn rol in The Danish Girl.

Sylvester Stallone kreeg de aanmoedigingsprijs omdat hij als winnaar van een Razzie zijn werk heeft verbeterd. De Creed-acteur is genomineerd voor een Oscar voor beste mannelijke bijrol.