Jeroen van Koningsbrugge is voor zes maanden verhuisd naar Los Angels, om rust te nemen en te genieten van zijn leven met zijn twee kinderen en zijn vrouw. Hij is daardoor ook even helemaal niet bezig met nieuw werk. 

"Ik ben in mijn hoofd niet bezig met werk hier", aldus Van Koningsbrugge in RTL Boulevard. "Ik spring liever in het zwembad in de middag dan dat ik daar mee bezig ben."

Daarbuiten heeft de 42-jarige acteur ook genoeg werk in Nederland. "Ik heb al zoveel te doen in Nederland, hoe moet ik dat in godsnaam combineren?"

Van Koningsbrugge kwam er twee jaar geleden achter dat hij twee jaar lang helemaal volgepland zou zitten. Hij besloot op dat moment om met zijn vrouw "een groot kruis" in de agenda te zetten voor een paar maanden vrij met de kinderen. Het gezin is een tijdje geleden verhuisd naar Los Angeles.

Heimwee

Zijn kinderen hebben geen heimwee naar Nederland. "Er is geen moment tot nu toe geweest dat ze iets misten", aldus Van Koningsbrugge in het programma. "Het is ook een enorme ervaring." Beide kinderen verstaan ook al Engels. 

De cabaretier moet nog regelmatig in Nederland zijn voor opnames van programma's. Dan missen zijn kinderen hem meteen. "Dan vragen ze: moet je echt gaan? Terwijl ik in Nederland elke dag aan het werk was."