Arie Boomsma is bezig met zijn tweede programma voor Net 5. De afleveringen zullen vanaf mei op televisie te zien zijn. 

Het programma gaat over "mensen die klaar zijn voor een belangrijke stap in hun leven", schrijft Boomsma op zijn eigen website.

De naam van het toekomstige programma is nog niet bekend. De zender is op zoek naar deelnemers, zodat de opnames in maart en april plaats kunnen vinden. 

The Island

Boomsma laat in zijn blog weten dat het programma meer lijkt op de programma's die hij in het verleden heeft gemaakt, dan op The Island (het eerste programma van Boomsma voor Net 5).

"Een ding hebben die programma's vaak met elkaar gemeen; de hoofdpersoon ervaart een obstakel in het leven, iets dat haar of hem in de weg zit waardoor ze niet echt zichzelf kunnen zijn, of echt van hun leven kunnen genieten. Daar gaan ze vervolgens zelf mee aan de slag." 

Keerpunt

De 42-jarige presentator heeft dan ook meteen "ja" gezegd toen Net 5 hem vroeg om "zijn soort programma's" te maken.

"In mijn nieuwe programma (...) ga ik dus allemaal mensen volgen die op een keerpunt staan in hun leven, op het punt een belangrijke beslissing te nemen, hun omgeving iets te vertellen, een sekseverandering aan te gaan, een stoornis of angst te overwinnen, collega's of familie te confronteren... het kan van alles zijn."