Het boek Supersex, van Xaviera Hollander, verschijnt na veertig jaar in het Nederlands. De titel verscheen eerder al in Amerika, maar volgens de Hollandse ex-prostituee is Nederland er nu pas klaar voor.

"Mensen zijn weer geïnteresseerd in seks, maar waardoor? Fifty shades of grey! Echt, dat boek fucks with a lot of people's minds", zegt Hollander in gesprek met Het Parool.

"Ik vind het helemaal niks. Net als bijvoorbeeld Goedele Liekens. Echt, het is een lief mens. Maar zij heeft ook eens zoiets als dit geprobeerd, en dat werkt toch niet. Ze is toch een beetje dat preutse katholieke Belgische meisje dat dat best wel leuke sekstips geeft aan nette koppeltjes in haar tv-studio."

Happy Hooker

De verschijning van Supersex, een soort seksencyclopedie, gaat gepaard met de heruitgave van Hollanders bestseller The Happy Hooker uit 1971. Hierin beschrijft ze onder meer haar tijd als prostituee in Amerika.

Hollander zegt dat het boek na 45 jaar niet aan actualiteit heeft ingeboet.

"Ik krijg nog steeds weleens te horen van mensen dat ze een oud exemplaar van het boek ergens onder het stof vandaan hebben gehaald. Het kan nog steeds bijdragen aan meer seksuele vrijgevochtenheid voor vrouwen."