Lady Gaga is overstelpt met enthousiaste reacties nadat ze het volkslied zong ter opening van de Super Bowl-finale.

Amerikaanse media pakken uit met lyrische koppen. Zo stelt People dat de popster "de spijker op de kop sloeg", spreekt New York Daily News over een "prachtige vertolking van het volkslied" en vindt USA Today dat haar uitvoering "totale perfectie is".

Ook op Twitter werd positief gereageerd op haar optreden bij de American football-finale. "Lady Gaga deed het helemaal", schrijft Khloé Kardashian. "Zo blij voor haar." Singer-songwriter Halsey was eveneens onder de indruk: "Ze blies me omver. Ik hou zoveel van haar, wat een optreden."

Bekijk het optreden van Lady Gaga:

Lady Gaga zingt volkslied tijdens Super Bowl
Lady Gaga zingt volkslied tijdens Super Bowl

Droom

Het optreden tijdens Amerika's grootste sportevenement van het jaar is een droom die werkelijkheid wordt, vertelde de zangeres even eerder aan NFL Network. "Ik heb vanaf kinds af aan al het volkslied willen zingen bij een groot sportevenement. Om het voor de Super Bowl te doen is het ultieme."

Ze zegt vooral af te hebben gekeken bij Whitney Houston, die in 1991 de taak vervulde en daarmee destijds eveneens op een voetstuk geplaatst werd. "Zij is mijn favoriet. Toen ik klein was ging ik bovenaan de trap staan en zong ik met haar versie mee."