Jeroen Pauw heeft zijn ongenoegen op Twitter geuit over de Vooroordelentest van de Volkskrant, die online in te vullen is. De presentator noemt een onderdeel van de test "absurd".

"Mijn vooroordeel over de 'vooroordelentest' van de Volkskrant bleek te kloppen. Absurd. (Zo mogen in de test Ali en Mohammed geen Nederlander zijn)", tweet de 55-jarige presentator.

Bij de vooroordelentest van de krant geeft de lezer aan positieve of negatieve gevoelens te hebben bij een bepaald woord. Bijvoorbeeld bij het woord 'woede' heeft men de keuze om aan te geven dat dit een 'positief' woord of een 'negatief' woord is. 

Als de verkeerde keuze wordt gemaakt, bijvoorbeeld 'positief' bij het woord 'woede', dan geeft de krant dit aan met een rood kruis. 

Naam

In de tweede ronde geldt hetzelfde, maar hier moet de lezer bij een naam van een persoon kiezen voor de optie 'Nederlander' of 'vluchteling'. Daarbij is het Pauw opgevallen dat de optie 'Nederlander' niet mogelijk is bij de namen 'Ali' en 'Mohammed', deze wordt fout gerekend door de test. Bij deze namen is alleen de optie 'Vluchteling' mogelijk.

Pauw noemt dit "absurd".