De film Antichrist van regisseur Lars von Trier mag niet meer in Frankrijk worden vertoond.

Een rechtbank in Parijs heeft een conservatieve groepering die had gevraagd om dit verbod in het gelijk gesteld, meldt de website Deadline.

De horrorfilm, die in 2009 zijn wereldpremière beleefde op het festival van Cannes, vertelt over een echtpaar dat in het bos probeert de dood van hun kind te verwerken.

De veelgeprezen en bekroonde productie deed veel stof opwaaien, onder meer vanwege een scene waarin de vrouw (gespeeld door Charlotte Gainsbourg) haar genitaliën verminkt.

Bekijk de trailer van Antichrist:

Bekijk de trailer van Antichrist
Bekijk de trailer van Antichrist

Kijkwijzeradvies

De conservatieve groep Promouvoir had het verbod geëist vanwege het grafische geweld en de expliciete "niet-gesimuleerde" seks. Het is overigens de derde maal dat Antichrist in Frankrijk verboden wordt - eerder boog de rechtbank zich in 2009 en 2012 al over de film. Het ministerie van cultuur stond daarna toch toe de film te blijven vertonen, mits voorzien van een streng kijkwijzeradvies.

Eerder richtte Promouvoir haar pijlen al op films als La Vie d'Adele, Nymphomaniac (ook van Von Trier) en Fifty Shades of Grey, die na klachten strengere leeftijdskeuringen kregen.