Hollywood Vampires, de supergroep met Alice Cooper en Johnny Depp, zal optreden tijdens de uitreiking van de Grammys. 

De hardrockband brengt daar een eerbetoon aan Motörhead, dat onlangs zijn frontman verloor aan kanker. Dat meldt Rolling Stone.

Cooper woonde al een tijdlang in Los Angeles waar hij vaak de Rainbow Bar bezocht, de plek waar ook Hollywood Vampires tot stand kwam.

"We begonnen deze band om te proosten op onze 'dronken dode vrienden' bij Rainbow. Op alle geesten in de bar, en ik denk dat Lemmy daar ook bij zit", vertelt Cooper. Tijdens de Grammys krijgt de band ook de tijd om hun eigen single ten gehore brengen.

Onlangs reanimeerde de rocker het in de jaren zeventig verzonnen Hollywood Vampires; behalve Cooper zelf spelen onder anderen Aerosmith-gitarist Joe Perry en Guns N' Roses-bassist Duff McKagan in de nieuwe band.

Fans

Depp neemt zijn rol als gitarist in de band serieus en heeft geen zin in zalen gevuld met fans van zijn films, zo gaf hij eerder aan. "Ik haat het idee van: 'kom naar me kijken als ik gitaar speel want je hebt me in twaalf films gezien'", zei hij vorig jaar tijdens een persconferentie. "Je zult nooit een The Johnny Depp Band horen."