Sommige bioscopen in de grote steden in de Randstad zetten de komende week extra beveiliging in tijdens drukke avond- en weekendvoorstellingen van de nieuwe Nederlandse film Fissa.

Distributeur Just Film Distribution en de bioscoopexploitanten hebben hiertoe besloten na de eerste reacties op de film op sociale media. Zij verwachten dat het tienerpubliek mogelijk erg uitzinnig reageert op de komedie, waarin een eindexamenfeest volledig uit de hand loopt.

Fissa draait vanaf donderdag in de Nederlandse bioscopen. Hoofdrollen worden gespeeld door Yannick van de Velde, Alex Hendrickx, Abbey Hoes, Arjan Ederveen en Hans Kesting. Ook dj Oliver Heldens vertolkt een bijrol.

Het gebeurt vaker dat bioscopen extra beveiliging inschakelen als een roerige zaal wordt verwacht. In België zetten theaters eind vorige jaar extra bewakingspersoneel in bij de vertoning van de film Black, die vertelt over twee straatbendes.

In het verleden schaalde bioscoopexploitant Pathé ook de beveiliging op tijdens het suikerfeest, na opstootjes in zalen tijdens de viering van het einde van de ramadan.