De Nederlandse Oscarkandidaten Job, Joris en Marieke zijn aangekomen in het Dolby Theatre, waar zondagavond (lokale tijd) de Academy Awards worden uitgereikt.

Voorafgaand liep het trio over de rode loper, waar honderden journalisten uit tientallen landen zich hadden verzameld om de genodigden van de avond aan de tand te voelen.

De Nederlanders genoten van de aandacht. "Het was ontzettend tof", zei Job Roggeveen meteen na afloop. Na de loper viel er een hoop spanning af van het trio. "Hier maakten we ons vandaag misschien wel het meest druk om", vertelt Marieke Blaauw.

Even leek het nog mis te gaan. Omdat hun film A Single Life officieel alleen op naam van Joris Oprins staat, kwamen hij en Blaauw makkelijk binnen. Job Roggeveen moest de organisatie er nog even van overtuigen dat ook hij achter de Kort Animatiefilm A Single Life zit. Uiteindelijk liep het drietal gezamenlijk de loper over.

Ontspannen

Job, Joris en Marieke zijn nu aangekomen in het theater, waar ze volgens Roggeveen "een beetje hangen en champagnedrinken" voor de ceremonie start. Naar omstandigheden zijn ze redelijk ontspannen, laat Blaauw desgevraagd weten. "Maar zodra de show begint, weet ik zeker dat dat over is. We zijn al als vijfde, dus we zullen al vrij snel weer ontzettend in spanning zitten."

In de wirwar van sterren was het nog lastig te zien wie wie was. Blaauw herkende alleen Patricia Arquette, genomineerd voor haar bijrol in Boyhood, die er volgens de Nederlandse "prachtig uitzag".